FANTJE SMO Z GORENJSKEGA,
ZMAGUJEMO, ŽIVLJENJE KUJEMO,
SEŽEMO ČEZ HRIB IN DOL,
NAJRAJŠI GREMO PA NA STOL!

PROČ SKRBI, VESELI VSI
NALIJMO GA, NATO IZPIJMPO GA,
NAŠA PESEM GRE PREK MEJ,
ZATO PRIJATLI NAPREJ!

REFREN:
MI VSI SMO
VEČNO MLADI FANTJE,
NAJ ŽIVI MALDOST,
NA ZDRAVJE VSEH VESELIH LET,
DOKLER BOMO NA SVET!

Glasba: Andy Arnol
Besedilo: Dušan Velkavrh

 

 

 

Na Linhartovem trgu v Radovljici stoji več kot petsto let stara hiša, v kateri deluje priljubljena gostilna Lectar. Odprta je bila leta 1822 v prostorih svečarne in pekarne, znane predvsem po peki lectovih src, po katerih je dobila tudi ime in zaščitni znak.

1. OBČNI ZBOR VEČNO
MLADIH FANTOV NA ČRNIVCU

Malokdo pa ve, da so na vrtu te gostilne, na lep poletni dan 1975 leta, sedeli radovljiški fantje, ki sicer niso bili rosno mladi, njihovo modrovanje o prelepem pogledu na hribe in na Stol, pa je bilo razigrano in prešerno, kakor dobro naučena narodna pesem. Fantje so govorili in govorili, njihovo navdušenje je podkrepila še pijača, beseda je dala besedo in rodila se ideja : »Zakaj se ne bi zbrali in organizirali pohoda?« Vsaka ideja v življenju je veličastna, čeprav so nekatere navidez skromne. Vse pa dobijo svojo neponovljivo edinstvenost šele, ko so odigrane s srcem. In srca radovljiških fantov so bila prepolna veselja in sreče, ki ga je rodilo navdušenje ob ideji, da organizirajo pohod na Stol. »Kako bi poimenovali pohod,« so se spraševali in rodila se je nenavadna ideja in enkratno ime kluba:«VEČNO MLADI FANTJE«. Pohod na Stol pa naj bi potekal pod geslom:
»ŽENA NAJ BO DOMA, ČAKA NAJ NA MOŽA!«

Tone Dežman je zapisal: « Lep poletni dan je bil, leta 1975. Na vrtu pri Lectarju so sedeli radovljiški fantje. Niso bili najmlajši, imeli pa so mlada srca in mladosten pogovor. Modrovali so, kako lep je pogled na hribe in da bi bilo dobro iti na Stol. Zakaj se ne bi zbrali in organizirali pohoda? Beseda je dala besedo, natakarica pa pijačo. V navdušenju so govorili drug čez drugega. Seveda bodo organizirali pohod. Če ne bo zanimanja bodo šli pa sami. Največ težav so imeli s poimenovanjem kluba:«VEČNO MLADI FANTJE«. Pohod na Stol pa naj bi potekal z geslom: »ŽENA NAJ BO DOMA, ČAKA NAJ NA MOŽA.«

 

 


 

Pišite nam! Domov